Over KolM

De familie Kolm is een gerespecteerde Amerikaanse familie die vele vaderlandslievende jongens en meiden heeft voortgebracht. Het Amerikaanse leger koestert de Kolmofficieren en herdenkt de gesneuvelde Kolmjongens en meisjes die hun leven voor de goede zaak hebben gegeven in onbekende oorden. De familie Kolm vertegenwoordigt The American Dream en beleeft The American Nightmare. Met steun van God en dope komt zij een heel eind.

Met deze familie hebben wij niets te maken. En eigenlijk willen we, met alle respect uiteraard, met deze familie ook niet zoveel te maken hebben. Het zijn weliswaar aardige mensen, gerespecteerde burgers, maar verder… nee. We moeten bovendien keuzes maken. En wanneer het gaat om zaken als God, dope, vaderlandsliefde en andere vormen van opofferingsgezindheid dan staan we toch iets te ver bij deze verder overigens warme familie vandaan.

KolM is geen familie aangelegenheid. KolM is niet meer dan ons geklad, bescheiden opinies, self-exposure… soms met regelmaat, soms langdurig niet. Altijd met twijfel en overtuiging; betrokken en op afstand; fantasierijk en realistisch; vol van idealen maar met beide benen op de grond. Alles met mate. Uiteraard.

Plaats een reactie